Thomas Kunst

Beeldende Vorming in klas 2

Welkom bij Beeldende Vorming in klas 2!

Als je in de tweede klas zit heb je al een jaar Beeldende Vorming gehad. Je weet dus al het een en ander. Zo is bijvoorbeeld de opbouw van de opdrachten hetzelfde als vorig jaar. Toch kun je hieronder globaal lezen wat we gaan doen dit jaar. De thema's die we dit jaar gaan behandelijk zijn wel nieuw.

In klas 2 maken we gebruik van twee thema's; licht en lijn. Zowel de praktische opdrachten als de theorie zal aansluiten bij deze thema's.

Per thema krijg je 1 of meer praktische opdrachten. Als je een praktische opdracht af hebt lever je altijd zowel je schetsboek als je eindwerk in. Beiden worden beoordeeld. De beoordeling van zowel het schetsboek als het eindwerk tellen 1x mee voor je gemiddelde cijfer omdat we het allebei even belangrijk vinden.

Maar je gaat niet alleen mooie kunstwerken maken, je leert bij Beeldende Vorming ook het een en ander over kunst. Dat noemen we de theorie. We gaan je dingen uitleggen en we bekijken kunst. Als je de uitleg hebt gehad dan ga je een kunstanalyse maken. Die telt 1x mee voor je gemiddelde cijfer.

Heel veel succes en plezier!