Thomas Kunst

Beeldende Vorming in klas 3

Welkom bij Beeldende Vorming in klas 3!

In klas 3 is het vak Beeldende Vorming zeker niet nieuw voor je, je hebt het vak al twee jaar gevolgd. Wat wel nieuw is dit jaar is dat je een pakket moet gaan kiezen voor volgend jaar. Je kunt in de 4e klas Tekenen en Mode kiezen. Als je creatief bent en je vindt het vak leuk, is het wellicht een goed idee om Tekenen of Mode te kiezen. Heb je hier vragen over? Je docent kan je hier meer over vertellen en je adviseren!

In klas 3 maken we gebruik van twee thema's; ruimte en compositie. Zowel de praktische opdrachten als de theorie zal aansluiten bij deze thema's.

Per thema krijg je 1 of meer praktische opdrachten. Als je een praktische opdracht af hebt lever je altijd zowel je schetsboek als je eindwerk in. Beiden worden beoordeeld. De beoordeling van zowel het schetsboek als het eindwerk tellen 1x mee voor je gemiddelde cijfer omdat we het allebei even belangrijk vinden.

Maar je gaat niet alleen mooie kunstwerken maken, je leert bij Beeldende Vorming ook het een en ander over kunst. Dat noemen we de theorie. We gaan je dingen uitleggen en we bekijken kunst. Als je de uitleg hebt gehad dan ga je een kunstanalyse maken. Die telt 1x mee voor je gemiddelde cijfer.

Heel veel succes en plezier!